In de cursus pizza maken ontdek je het deeg- en bakproces begrijpen en beheersen. Hierdoor smaak je pizza beter. Belangrijk is dat je vooral de pizzabodem goed onder controle krijgt.
Je gaat dus niet zomaar pizza bakken maar je krijgt techniek en wetenschap. Dit gebeurt door informatieve theorievideo’s en duidelijke praktijkvideo’s.
Wat leer je in deze online cursus pizza maken
Pizza Basics
Dit is echt de basis van het pizza bakken, maar dan wel uitgebreid en goed onderbouwd. Warmte-overdracht, pizza-soorten, maten, gewichten en hardware. Ook leer je pizza bakken voor grote groepen en in de horeca.
Deeg & Rijzen
Deeg is de basis van je pizza, het maakt of breekt je pizza en dus jouw reputatie als pizzabakker. Meel, bloem, verhoudingen, recepten, kneden, rijpen, rijzen en bewaren: alles over echt goed pizzadeeg leer je hier.
Stretchen, saus & kaas
Hoe vorm je de perfecte pizzabodem en hoe leg je de basis? De basis van pizza is vaak saus en kaas. Op die twee gaan we in deze module dieper in.
Toppings
Toppings zijn een hot topic in de pizza-scene. Simon legt je uit welke klassiekers er zijn en laat er een aantal zien. Daarnaast uiteraard veel tips waarvan je direct zelf betere pizza gaat bakken.
Bakken & ovens
Alles over de verschillende pizza-ovens, houtovens, steenovens en thuisovens leer je hier.
Voordelen van de online cursus pizza maken
- Alles online dus in je eigen tijd te volgen
- Na de cursus kun je zelf heerlijke pizza’s maken
- Vanaf de basis de diepte in: iedereen kan dus meedoen.