Lange termijn beleggen advies

3 Gouden Tips voor Lange Termijn Beleggen

Overweeg je om in de aandelenmarkt in te stappen? Er zijn vele manieren om hierbij succesvol te zijn. Lange termijn beleggen is hierbij de meest betrouwbare strategie. Immers, dankzij lange termijn beleggen kan je het risico spreiden simpelweg omdat je langer in de aandelenmarkt zit over het algemeen blijft stijgen door de jaren heen. Maar hoe doe je dat het beste? Er zijn vele tips voor lange termijn beleggen. Drie hiervan zijn extreem belangrijk en mag je nooit vergeten.

Hieronder lees je welke drie gouden tips voor lange termijn beleggen je te allen tijde moet toepassen.

Tips lange termijn beleggen 1. Onderzoek maakt succesvol

De beste tip voor lange termijn beleggen is om heel goed onderzoek te doen alvorens je ergens in investeert. Dit geldt met name bij aandelen. Een goede belegger koopt geen aandelen, maar hij of zij investeert in een bedrijf. De beste bedrijven kunnen op de lange termijn exponentiële rendementen van boven de 1000% opleveren. Zo kan een eenmalige investering van 5.000 euro of meer in een aantal winstgevend bedrijven, jouw leven leiden naar financiële onafhankelijkheid.

Door het uitvoeren van heel goed onderzoek kan je de beste bedrijven selecteren als lange termijn belegging. De tip hierbij is om vooral vooruit te kijken. Welke bedrijven die nu nog relatief klein zijn, zullen in de toekomst de grootste spelers zijn binnen haar industrie? Kijk naar de Apple’s en Amazon’s van deze wereld. Als je hier vroegtijdig in had geïnvesteerd, was je rendement boven de 10.000, 20.000 en zelfs 40.000% rendement geweest.

Een gouden tip voor lange termijn beleggen is om vroegtijdig te investeren in de dominante bedrijven van de toekomst. Maar hoe vind je die?

In praktijk vergt het heel wat kennis en ervaring om dit soort bedrijven te vinden. Maar waarom moeilijk doen als je kan leren van anderen? Zo is er een platform waarop je kan abonneren en je onbeperkt toegang krijgt tot de beste aandelen. Zo krijg je op het platform genaamd Happy Investors Community toegang tot uitgebreide beleggingsrapporten met onderzoek naar de beste aandelen die hoger rendement opleveren. De eigenaar van het platform heeft dit bewezen met meerdere unieke aandelen tips voor lange termijn beleggen die boven de 1000% rendement hebben opgeleverd.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie

Tips lange termijn beleggen 2. Consistentie maakt rijk

Een andere cruciale tip bij lange termijn beleggen is dat consistentie rijk maakt. Hiermee bedoel ik dat je zo vroeg mogelijk moet willen instappen tot de aandelenmarkt, en vervolgens iedere maand een klein beetje geld investeren. Door maandelijks in te stappen pak je zowel de pieken als dalen mee. Deze tactiek noemen ze de dollar-costing-averaging, waarbij je een gemiddelde aankoopprijs van de markt krijgt. Het is bewezen dat je hiermee een hoger rendement haalt in vergelijking tot het wachten met instappen totdat de markt eens flink daalt. Soms komt het namelijk voor dat de markt voor jaren achter elkaar blijft stijgen. En dan heb je dus enkele jaren aan rendement misgelopen.

Een ander voordeel van maandelijks beleggen is dat je minder geld uitgeeft aan andere zaken. Op die manier spaar je in werkelijkheid meer dan dat je zou denken. Dus ook al heb je na 5 jaar een klein beetje rendement of zelfs een negatief rendement, dan alsnog heb je meer geld beschikbaar dan als je niet had belegd. Dit is de pure kracht van geld opzij zetten om te beleggen in plaats van dit te spenderen aan producten (die niks toevoegen aan het leven).

Tips lange termijn beleggen 3. Spreiding maakt duurzaam

De derde gouden tip voor lange termijn beleggen is om altijd te kiezen voor risicospreiding. Hoe meer geld je verdeelt over verschillende bedrijven uit verschillende sectoren en landen, hoe minder risico je loopt.

Hierboven gaf ik je al de gouden tip over de Happy Investors Community. De eigenaar daarvan investeert al sinds zijn 23ste en heeft nu op zijn slechts 29ste al een vermogen van boven de 150.000 euro. Hij past zijn eigen bewezen strategie toe voor lange termijn beleggen, waarbij hij 30% investeert in goede ETFs en 70% in de beste aandelen. Dankzij deze combinatie heeft hij zowel risicospreiding als een hoger rendement.

Beleggen brengt altijd risico (tot geld verlies) met zich mee. Risicospreiding is daarom zeer belangrijk. De tip voor lange termijn beleggen is om niet alleen maar te investeren in individuele aandelen. Sterker nog, hoe meer beginnend je bent hoe slimmer het is om vooral in ETFs te beleggen. ETFs bieden meer spreiding. Als je wilt weten wat goede ETFs zijn kan je eens een kijkje nemen op de Happy Investors Community.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond