Gewichtsconsulent (BGN) + verdieping Emotie-eten

772,80

Met deze deeltijdcursus van de LOI leer je alles over het begeleiden, motiveren en voorlichten van cliënten en specialiseer je je in begeleiding bij emotie-eten. Na afronding kun je lid worden van de BGN en aan de slag als (zelfstandig) gewichtsconsulent.

Start nu

Artikelnummer: 0ac54ff7a19c Categorie:

Steeds meer mensen kampen met overgewicht. Vaak speelt emotie-eten daarbij een rol. Wil je als gewichtsconsulent mensen begeleiden die last hebben van emotie-eten? Dan is deze cursus een goede keuze! Je leert alles over goede voeding en doet de kennis op die nodig is om cliënten met gewichtsproblemen en/of voedingsvraagstukken te begeleiden en motiveren. Dit doe je volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Daarnaast leer je alles over het opzetten en voeren van een eigen praktijk.
De verdiepingsmodule Emotie-eten gaat specifiek in op het begeleiden van mensen met deze problematiek. Zo leer je o.a. wat emotie-eten is, hoe het ontstaat en hoe je mensen er (beter) mee om kunt leren gaan. De cursus is opgezet volgens de nieuwste inzichten en richtlijnen en bereidt perfect voor op het nieuwe centrale examen waarmee je lid kunt worden van de BGN. Door het lidmaatschap bij de BGN worden de consulten vergoed door verschillende zorgverzekeraars.

Inschrijfkosten: € 29.50

Het lesgeld mag je ook voldoen in termijnen: 14 maanden x € 55.20

Soort studie: Thuisstudie

Niveau: Cursus

Stel hier je vraag